0734 654 443

Ce este o Piscina?

Piscina este reprezentata printr-un container ce este umplut cu apa. Deseori prevazuta cu un sistem complex de filtrare a apei, aceasta permite activitati acvatice precum inotul si alte activitati de recreere. Piscinele pot fi construite din mai multe tipuri de materiale: beton, piatra naturala, metal, plastic sau fibra de sticla. Ca marime, o piscina are atat masuri standard cat si masuri impuse de client.

Istoric, se presupune ca prima piscina, denumita si “Marea Baie,” a aparut in Pakistan. Cu 12 metri lungime si 7 metri adancime, aceasta a fost construita cu caramida si izolata cu smoala. Cele mai vestite aparitii ale piscinelor artificiale, folosite in principal cu scop de antrenament sunt cele descoperite in Grecia, respectiv Roma antica. De aici si etimologia cuvantului “piscina,” identic cu varianta sa din limba latina.

Piscina in epoca moderna

In vremurile noastre, piscinele sunt foarte des intalnite. De la piscinele private la cele publice, nu exista niciun oras pe planeta fara o piscina. Acestea ajuta nu doar la relaxare sau pentru a ne adaposti de caldura ci au si foloase sanitare: filtrele moderne practic elimina bacteriile si virusii ce se gasesc in lacuri formate natural. Desigur, nivelul de protectie difera in functie de materialele si respectiv tehnologiile folosite. Piscine-Solare.ro va propune mereu clientului interesat de realizarea unei piscine, cele mai eficiente sisteme, la preturi competitive indiferent de bugetul alocat!